Het Institute of HeartMath, een wetenschappelijke organisatie, heeft in een onderzoek aangetoond dat informatie eerst via het hart ons lichaam binnenkomt en pas daarna via onze ‘mind’ wordt verwerkt. Sterker nog, het hart registreert informatie nog vóór deze realiteit is geworden. Het hart voorvoelt letterlijk wat er nog te gebeuren staat. Dit onderzoek is door andere instituten herhaald en keer op keer kwamen daar dezelfde bevindingen uit.

Een elektromagnetisch veld
Het menselijk hart straalt een elektromagnetisch veld uit dat het hele lichaam omringt en in contact staat met het elektromagnetische veld van de aarde. Dit veld verbindt alle natuur, dieren, mensen en het universum.

De informatie waar wij via het hart toegang tot hebben wordt ook wel hartsintelligentie genoemd. Deze informatie bevat maar is veel meer dan de informatie die we verkrijgen via onze gewone vijf fysieke zintuigen. Het hart is namelijk verbonden met een vorm van intuïtie die niet wordt begrensd door tijd en ruimte.

Het is dus de moeite waard om je hart te openen en te benutten. Door een verbinding aan te gaan tussen hart en geest hebben wij in principe allemaal toegang tot deze universele oceaan van energie en informatie.

‘Hartcoherentie’ is een term gecreëerd door het Institute of HeartMath, en verwijst naar een staat van zijn waarbij het hoofd en het hart met elkaar verbonden en in overeenstemming zijn. Een staat van hartcoherentie heeft een positieve invloed op persoonlijk geluk, gezondheid en prestaties en niet te vergeten op onze omgeving.

Alles begint met bewustwording
Een beroemd gezegde is dat de langste reis die je kunt maken in je leven de reis van het hoofd naar het hart is. Nu zal dat zeker niet voor iedereen gelden maar als je tot dusver nog veel in je hoofd leeft of teveel laat afleiden door zaken die je ‘mind’ volledig in beslag nemen is het zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken. Alles begint met bewustwording, de rest volgt vanzelf.

Het hart is de essentie van wie je bent, het bevat de kracht van het leven zelf. Via je hart sta je in contact met de Bron en met je diepste verlangen. Via je hart kom je in contact met het veld van onvoorwaardelijke liefde en vanuit dit veld kan ware magie zich manifesteren. Laat je leven niet begrenzen: volg je hart.

Kom in contact met je hart en boek een sessie bij Briljant Coaching.

Met dank aan: de prachtige film The Power of the Heart & The Institute of HeartMath