Zojuist heb ik ons huis maar weer eens stevig “gespace-cleared”. Wat is dat toch fijn om te doen. De ramen staan nu heerlijk open en na de regenbui van zonet verfrist de lucht alle kamers en vult het huis met nieuwe inspiratie en intentie.

Energie verfrissen
Als Housewhisperer houd ik de zaken thuis natuurlijk als vanzelfsprekend op orde maar het is een goede “practice” om regelmatig de energie te verfrissen en in beweging te brengen in je huis. We maken wat mee als mensen tussen onze muren (en daarbuiten) en ook al heb je je huis al een keer laten resetten (in een Home Consult) dan laten nieuwe gebeurtenissen natuurlijk ook weer indrukken achter. Eigenlijk zie ik space clearing op regelmatige basis als een stevige schoonmaakbeurt maar dan op energetisch niveau. Ik leg mijn klanten en cursisten dan ook graag uit hoe ze dat het beste zelf met enige regelmaat kunnen doen.

Frankincense
Als onderdeel van mijn space clearing gebruik ik meestal wierook korrels gemaakt van frankincense. Wanneer je deze verbrandt in een wierookbrander geeft deze harssoort een goed ruikende witte rook. Van frankincense is bekend dat de rook energieën die je niet meer dienen transformeren, ons verbindt met ons hoger bewustzijn en de ruimte naar een hogere vibratie tilt. Daarna voelt alles weer heel licht en zuiver in huis. Er zijn ook andere, zeer goede methodieken en middelen. Ook zonder rook! Over het algemeen is frankincense wel mijn favoriet maar daar wijk ik wel eens van af en ik combineer ook het een en ander. Dat is afhankelijk van de energie en het doel van de space clearing.

Wanneer space clearen?
Goede momenten om te space clearen zijn bijvoorbeeld als je het gevoel hebt dat je vastloopt in iets, je energieniveau aan de lage kant is, je je een beetje down voelt, als er een verandering is op een bepaald levensgebied of als je de behoefte hebt om een bepaald aspect in je leven nieuwe inspiratie in te blazen. Maar ook bijvoorbeeld als je net iets belangrijks hebt afgerond en toe bent aan iets nieuws.

Je zou een Home Consult kunnen zien als een energetische renovatie en de space clearing op regelmatige basis als het onderhoud daarvan.

Loop-meditatie
Het proces van space clearen zie ik ook als een soort van loop-meditatie omdat ik me dan intensief kan verbinden met mijn huis. Door de aandacht en de mindfulness van de clearing kom ik vaak op nieuwe ideeën en inzichten en kan ik voelen wat mijn huis en dus ook mijn leven nodig heeft.

Zo ook net. Na het afronden van dit blog ga ik meteen mijn ideeën en inspiratie opschrijven. Het zou zo maar kunnen dat mijn volgende blog over manifestatie gaat. Ik houd je op de hoogte!